Pardosea modulară pentru laboratoarele biomecanice


Pardoseala modulară RK Rose+Krieger a fost aprobată de către laboratorul de mişcare Fraunhofer IPA din Stuttgart.

Pardoseala modulară face posibilă simularea planelor inclinare si a treptelor.

Pardoseala modulară testată de Fraunhofer IPA Stuttgart.

RK Rose+Krieger GmbH a conceput un sistem de pardoseli modular care facilitează poziționarea versatilă a plăcilor.  La pardoseala astfel obţinută se pot integra uşor scări, rampe sau statii de lucru. Sistemul, înregistrat pentru brevetare, se bazează pe profile de aluminiu BLOCAN şi pe tehnologia liniară. Pardoseala modulară a fost deja testată şi aprobată de laboratorul de mişcare Fraunhofer (IPA) din Stuttgart. Sistemul modular permite inserarea facilă de plăci/senzori de forţă. Acest lucru face posibil să se obțină şi să se vizualizeze informaţii precise despre forțele care afectează diferitele puncte de impact. Nu sunt necesare ajustări pentru inserarea senzorilor de forţă: plăcile individuale ce compun pardoseala sunt ataşate la o bază din profile de aluminiu BLOCAN® - pentru o manipulare versatilă combinate cu stabilitate absolută. Sistemul este compatibil cu toate tipurile standard de sistem de măsurare; clienții pot alege suprafața pardoselei pentru a se potrivi cerințelor lor. Modulele individuale pot fi schimbate manual permițând utilizatorului să organizeze sistemul de măsurare şi înregistrare după cum îi este necesar. Alte adaosuri, cum ar fi sisteme de camere de luat vederi şi staţii de lucru, pot fi configurate în funcție de necesități. Se pot simula, de asemenea, planuri înclinate şi scări.

Senzorii de forţă instalaţi în podeaua modulară fac posibilă înregistrarea mişcării subiecţilor.

Pardoseala modulară - înregistrarea şi analiza secvenţelor de mişcare.

Pardoseala modulară RK Rose + Krieger a fost deja aprobat de către laboratorul de mişcare Fraunhofer IPA din Stuttgart. Laboratorul biomecanic desfăşoară activităţi de cercetare a secvenţelor mişcărilor umane şi forţele implicate în aceste mişcări. Pe o suprafață de 90 de metri patrati, cu o pistă de rulare de 12 metri, mişcările subiecţilor umani şi forţele implicate în aceste mişcări sunt înregistrate cu un grad mare de precizie. Pardoseala este susţinută de profilele de aluminiu BLOCAN® precum şi de conectori tubulari RK. Pardoseala permite introducerea senzorilor în funcție de necesități: sub / în plăci există spațiu pentru senzori, cabluri şi canale. Construcţia modulară permite repoziţionarea şi/sau adăugarea de echipament suplimentar de măsurare oriunde este nevoie. În plus faţă de aceşti senzori experţii de la Institutul Fraunhofer folosesc camere cu infrarosu pentru a capta mişcarea 3D a subiecţilor, celule de sarcină mobile, camere video de mare viteză, ca şi sisteme de măsurare a activităţii musculare amplasate pe subiecti. Acest fapt permite evaluări cuprinzătoare în domeniul biomecanicii umane pentru realizarea de proteze, orteze, biomecanica activităţilor sportive, etc.

Pardoseala modulară face posibilă analiza mişcărilor subiecţilor în vederea optimizării staţiilor de lucru.

Pardoseala modulară ajută la optimizarea staţiilor de lucru.

Un astfel de laborator este extrem de util atunci când vine vorba de proiectarea de locuri de muncă ergonomice. În acest domeniu, departamentul de design de produs la RK Rose+Krieger a beneficiat deja de un proiect comun cu  Fraunhofer IPA din Stuttgart, oferind potenţialilor clienţi staţii de lucru optimizate. Laboratorul permite analiza exactă a activităţilor fizice şi a eforturilor cu care se confruntă un lucrător la staţia de lucru. Luând în considerare rezultatele acestei cercetări, experții pot face apoi îmbunătățiri suplimentare la staţiile de lucru. Manfred Pelz explica: "Scopul nostru este de a realiza postura biomecanic optimă şi distribuţia optimă de efort pentru cei care lucrează într-o gamă de ocupaţii, pentru a păstra aptitudinile fizice, precum şi de a oferi sprijin mecanic în îndeplinirea sarcinilor de fabricație sau de asamblare complicate." Aceasta descrie o nouă cerere pentru pardoselile modulare - în plus față de ergonomie şi biomecanica, sistemul este, de asemenea, potrivit pentru aplicare în unele sectoare foarte diferite: în industria de film, de exemplu pentru digitalizarea mişcărilor în filmele de animaţie. În ultimă instanţă, pardoseala falsă poate fi folosită şi doar pentru instalarea integrată şi ascunsă a cablurilor în spaţiile de birouri, compartimente electrice şi centre de calcul.