Sistem de fixare monitoare


Sistemul RK de montare a monitoarelor este foarte solid și flexibil fiind perfect pentru aplicații industriale.

Sistem de montare universal sau VESA pentru monitoare și panouri de control în mediul industrial.
Monitoarele, ecranele tactile (touch screen-urile), ecranele și panouri de comandă sunt folosite în fiecare zi, și nu numai la birou. Mașinile si instalațiile industriale din zilele noastre sunt programate și afișează datele funcționării lor pe ecrane tactile moderne sau pe panouri de control.
 
Sistemele standard de fixare ale monitoarelor și dezavantajele lor.
Sistemele standard sunt, în general, concepute pentru aplicații de birou. Mediile industriale împing aceste suporturi la limitele lor. De exemplu, in mod normal, sistemele de fixare pentru birouri pot suporta sarcini de doar 6-12Kg și nu sunt suficient de robuste pentru a fi utilizate pe mașini, sisteme sau statii de lucru. În cazul în care aceste sisteme sunt expuse la vibrații, șocuri sau sunt ajustate frecvent, articulațiile sferice folosite nu oferă suficientă strângere și au o durată de viață limitată. O altă problemă comună este dereglarea nedorită a poziției în timp (mai ales într-un mediu cu vibrații).

 

Sistemul de fixare RK este realizat pentru cerințele dure de  utilizare zilnică în mediu industrial

Cerințele pentru sistemele de fixare utilizabile în mediul industrial.

Pentru acest mediu sistemele de fixare trebuie să aibă o capacitate portantă mai mare și să fie rezistente la vibrații. În plus ele trebuie să îndeplinească cerințele pentru o stație de lucru ergonomică: ar trebui să fie posibil să se regleze poziția, pe toate axele, în mod independent și separat, și fără unelte. De asemeni sistemul de fixare trebuie să fixeze ferm aparatul în poziția reglată chiar dacă este expus la șocuri. O altă cerință importantă pentru montarea monitoarelor în mediul industrial este ca dispozitivele de fixare să se adapteze ușor la orice fel de sistem de fixare. Adesea utilizatorii tind să utilizeze soluții self-made sau de birou, sau sisteme supradimensionate pentru mediile cu vibrații. Aceste soluții se dovedesc inadecvate pentru folosire pe termen lung în mediul industrial, trebuiesc adesea reproiectate la schimbarea mașinilor sau monitoarelor, sau pot fi mult prea scumpe.
 

Sistemele de fixare ale monitoarelor trebuie să asigure flexibilitate suficientă

Caracteristicile sistemului de fixare monitoare RK

RK Rose + Krieger a abordat această problemă și a dezvoltat un sistem de fixare a monitoarelor flexibil și adaptabil care îndeplinește cerințele mediului industrial mai sus identificate. Sistemul RK pentru montajul monitoarelor este  conceput pentru monitoare, panouri de control și ecrane tactile de până la 25 kg și oferă multe grade de libertate. Ecranul poate fi rotit, înclinat și rotit și - în cazul în care e fixat pe un profil RK sau tub - și ajustat pe înălțime. Nu sunt necesare unelte! Toate grade de libertate pot fi reglate separat prin șuruburi fluture sau pârghii. Având unghiuri de înclinare-reglare în trepte de 15 ° sistemul de fixare rezistă foarte bine la vibrațiile din mediul industrial. (S-a renunțat la reglarea continuă în favoarea reglării în trepte pentru creșterea rezistenței la vibrații)

 

Sistemul de fixare monitoare este flexibil. Puteți alege între montarea pe perete sau pe tub și între montarea standard VESA sau universală

Fixarea monitoarelor VESA sau cu montare universală

Un mare avantaj al sistemului de montare este flexibilitatea pe care o oferă și diversele opțiuni de instalare. Utilizatorul poate monta panourile de control printr-o placă de conectare VESA standard sau cu ajutorul unei suprafele universale de montaj din aluminiu rotund. Astfel, în principiu, aproape orice monitor poate fi ușor conectat fără componente speciale. Montarea monitoarelor se poate face pe orice profil de aluminiu folosind piulițe de canal, sau pe orice alt tub, profil sau orice perete. Șuruburile și piulițele de canal necesare pentru instalare sunt incluse în pachetul de livrare. Sistemul de montare monitoare este realizat dintr-un amestec optimizat de materiale: plăcile de conectare sunt realizate din aluminiu, conectorii tubulari sunt din plastic de înaltă rezistență. Deoarece construcția sistemului de fixare monitoare RK este realizată din produse standard RK, sistemul, cu toate opțiunile de instalare, este economic și disponibil în cel mai scurt timp.

 

 

Avantaje ale folosirii sistemului de fixare monitoare RK

  • Puteți alege între conexiunile specifice dvs. sau conexiuni standard VESA
  • Materiale de înaltă rezistență ce garantează o capacitate portantă pe termen lung de până la 25 kg
  • Foarte ergonomic datorită posibilităților de ajustare a poziției
  • Ajustare optimă a câmpului de vizibilitate datorită posibilității de rotire a monitorului
  • Sistem anti-vibrații cu unghiuri de blocare în trepte de câte 15 °
  • Opțiunea de pivotare a monitorului permite afișarea format "portrait" sau "landscape"
  • Se poate conecta la profile de aluminiu și de asemenea la cadrul mașinii folosind șuruburi de fixare
  • Găuri universale pentru montarea facilă a monitorului.

Sistemul va deveni disponibil pentru livrare din mai 2015
RK Rose + Krieger are o gamă largă de sisteme de conectare din aluminiu, plastic și oțel inoxidabil. Sistemul de fixare a monitoarelor descris aici este proiectat și testat de specialiștii RK Rose + Krieger și aprobat pentru utilizare într-o gamă largă de aplicații industriale și nu numai. Cu toate acestea, în principiu, orice adaptări specifice utilizatorului sunt posibile. Dacă aveți nevoie de o versiune modificată pentru aplicația dvs., RK Rose + Krieger este gata să răspundă la orice solicitări! Având în vedere gama deosebit de extinsă de sisteme de conectare și experiența noastră suntem convinși că vă putem oferi soluția perfect adaptată aplicației dvs.