Tehnică liniară pentru unitati de incarcare-descarcare si paletizare - PLACE-TEC

Tehnica liniară din gama Place-Tec este destinata pentru operaţii de poziționare cu cicluri scurte şi repetabilitate ridicată. Aceste produse pot fi împărțite în două categorii:

Exemplu: Un sistem care ridica cutiile de pe o linie transportoare pentru a le pune într-un palet.

Tehnologie liniară - "Rodless style"

 

Aceste produse sunt unități clasice liniare / ghidaje liniare și sunt oferite în diferite modele. Un transportor se mișcă între două poziții finale fixe și pozițiile de masă. Unitatea liniară are o instalație fixă ​​și lungimea de operare. Aceste unități liniare sunt de asemenea disponibile cu unitate de sincronizare, sau ca ghidaje, fara unitate.

Un exemplu de tehnologie "rod style": Ajustarea sistemului de lumini. Profilele se mişcă în timp ce transportorul rămâne fix pe axa Y.

Tehnologie liniară - "Rod style"

 

La aceste dipozitive motorul (curea dinţată sau prinion/cremalieră) este situat chiar pe transportorul care execută mişcarea liniară. Acest concept de propulsie permite mişcări pe lungimi mari. Pe axa Z, de obicei transportorul rămâne într-o poziţie fixă şi profilele se deplasează vertical. Pentru aceste tipuri de tehnologii trebuie să se ia în calcul spaţiul necesar pentru a permite deplasările.