Profile de aluminiu pentru încărcări mari


Profile aluminiu pentru încărcări mari - stabilitate maximă, secţiuni mari.

 

Este tipul special de profile de aluminiu destinat încărcărilor mari.

Profilele BLOCAN seria HEAVY sunt o alternativă la construcţiile metalice din oţel.

Încărcări mari cu stabilitate maximă

Aceste tipuri de profile, cu dimensiunea fantei de 18mm, sunt combinate cu un tip de conector prin presare (în curs de brevetare) pentru a oferi avantaje maxime în domeniul clasic al ingineriei mecanice. Aceste profile combină eficienţa tehnologiei de conectare fără prelucrare specifică profilelor BLOCAN cu o înaltă stabilitate şi greutate specifică mică, ducând la creşterea adaptabilităţii la cerinţe precum şi la reducerea costurilor totale.

Caracteristici:

  • Pot absorbi sarcini dinamice mari
  • Se pot realiza structuri de mari dimensiuni
  • Uşor de transportat (structurile de aluminiu pot fi demontate în segmente şi transportate acolo unde este nevoie) 

Profile pentru montarea uşoară a panourilor

Proiectanţii au nevoie de mai multă flexibilitate

Cererile proiectanţilor pentru sisteme flexibile nu mai pot fi îndeplinite cu ajutorul oţelului ca material. Utilizarea aluminiului în toate domeniile activităţii umane este în continuă creştere. De asemenea industria beneficiază de pe urma tehnologiei prelucrării profilelor de aluminiu. În trecut folosirea aluminiului era limitată pentru structurile la care se solicita o stabilitate deosebită. Cu ajutorul profilelor BLOCAN din seria HEAVY aceste limitări nu mai apar. Profilul BLOCAN de 320x160mm este mai stabil decât o grindă în dublu T IP360 chiar dacă acesta are dimensiuni mai mici şi cântăreşte cu 35% mai puţin.

Profilele de aluminiu de 80x80, 80x160, 80x240, 160x160, 160x240 şi 160x320 mm oferă o rigiditate la îndoire şi torsiune foarte mare în ciuda greutăţii lor reduse. Prin urmare sistemele de portal chiar de mari dimensiuni şi ramele de maşini, care până acum au fost apanajul structurilor din oţel, pot fi realizate şi montate uşor din profile de aluminiu BLOCAN.

Profile cu geometrii specifice şi funcţionalităţi speciale

Conectorul de montare prin presare

Conectorul de montare prin presare, care a fost dezvoltat special pentru această serie de profile şi care este în curs de brevetare, reprezintă cea mai nouă tehnică de montare pentru profilele de mari dimensiuni. Aşa cum indică şi numele, profilele de aluminiu sunt conectate prin presiune şi oferă o conexiune cu un şurub de presiune care poate fi eliberat în orice moment când este necesar. Nici o prelucrare mecanică a profilelor de aluminiu nu este necesară, ceea ce înseamnă costuri de montaj semnificativ mai mici în comparaţie cu alte sisteme de profile şi construcţii metalice.

Principiul de funcţionare al conectorului de montare prin presare

 


Structuri din profile de aluminiu BLOCAN pentru încărcări mari - aplicaţii diverse.